Hos 1st Place har vi mange års erfaring med søgemaskineoptimering, og vi arbejder derfor altid ud fra best practice. Vi skræddersyer vores arbejde ud fra dine ambitioner, udgangspunkt og budget.  

Vi arbejder med dine organiske placeringer og optimerer dit website så det rangerer højt på de søgeord du ønsker at blive fundet på.   
 
SEO – en organisme i konstant forandring!  

For at opnå succes i Googles organiske søgeindeks er det vigtigt at man forstår hvordan Googles algoritmer arbejder. Gennem de senere år har måden Google tildeler rankings på, været under konstant forandring. Det er denne forandring som vi i 1st Place hele tiden monitorerer og arbejder ud fra.  

Vi arbejder med at optimere dit site ud fra de retningslinjer som vi erfarer at Google vægter højest. Her kan eksempelvis nævnes:  

  • Teknisk SEO 
  • On-site optimering  
  • Linkbuilding 

Teknisk SEO 

Et af de områder som ofte ikke har fået det nødvendige fokus hos vore kunder, er teknisk SEO. Egentlig er tankegangen omkring teknisk SEO logisk. Det handler om at give Google optimale muligheder for at crawle dit website. Crawle betyder at Google indekserer alle de ord der bliver søgt på. Googles indeksering er blevet meget avanceret indenfor de sidste år, så den er også i stand til at sortere skidt fra kanel. Hos 1st Place vil vi klart anbefale at få skrevet de vigtigste søgeord ned først og tænke over placeringen af dem. 

Det gælder derfor om at få plukket så mange af de lavthængende frugter i sin platform som overhovedet muligt. Her er tre eksempler på hvad de tiltag kunne være: 

  • Broken backlinks 
  • Et broken backlink kan være hvis du har en landingsside som ikke virker. Det kan også være at du linker til en side som efterfølgende er blevet fjernet, eller hvor URL’en er blevet ændret. 
  • Pagespeed 
  • Det handler helt basalt om hvor hurtige de enkelte landingssider er. Det kan betyde at der skal sættes processer som komprimering og minifying i gang som, uden at blive helt teknisk, betyder at CSS, HTML og JavaScript bliver skåret ind til benet og fjerner alt det unødvendige som dine landingssider ikke har brug for.   
  • Canonical tags 
  • Et canonical tag kan være nødvendigt for at beskytte din egen side imod duplikeret indhold. Hvis din virksomhed eksempelvis har den samme tekst i bunden af et katalog så er et canonical tag nødvendigt for at gardere dine landingssider imod at Google devaluerer dem når de har crawlet siderne.

On-site optimering

Man kan ikke komme udenom begrebet on-site optimering uden at nævne Google Panda algoritmen. Google Panda er dateret tilbage til februar 2011. Til trods for dens alder er det langt fra en forældet sag. Google Panda er nemlig den opdatering der bedømmer dit website ud fra kvaliteten af indholdet. Har du et website med ringe indhold, eksempelvis meget duplicate content, irrelevant eller mangelfuldt indhold, så vil Google Panda modarbejde at sitet får gode organiske placeringer. Det er derfor yderst vigtigt at arbejde med kvalitativt, originalt og relevant indhold over hele linjen på dit website.  

En anden del af on-site optimering er title tags på landingssiderne. Det er den første beskrivelse af din hjemmeside man ser når der bliver søgt på Google. Af samme årsag vægter Google title tags højt hvorfor det også kan have en effekt på trafik og endeligt på salg.  

Title tags på landingssiderne må ikke forveksles med overskrifter, de såkaldte H1- og H2 overskrifter, på dit indhold, f.eks. artikler m.v., da hver artikel gerne skal have sin egen landingsside og dermed et title tag herpå. Det betyder dog ikke at du skal undlade H1- og H2 overskrifter på dine sider da de også har en effekt på Googles crawling af din hjemmeside. 

Når vi snakker om title tags, så bliver vi også nødt til at komme ind på meta beskrivelsen som bedst kan sammenlignes med en underoverskrift i en avis. Det er her du har mulighed for at forklare dit produkt yderligere og måske skubbe de søgende det sidste stykke så de havner på netop din side fremfor konkurrenternes. Der er en begrænsning på hvor meget du kan få lov til at skrive. Hos 1st Place vil vi anbefale at skrive maks. 160 tegn da Google godt kan finde på at skære noget af din meta beskrivelse fra hvis den er for lang. Derfor anbefaler vi en kortere længde end de 300 tilladte tegn som Google hævede den til i 2017. 

Vi vender nu tilbage til overskrifter inde på dine landingssider, de såkaldte H-overskrifter. H-overskrifter kommer i H1-H6 men ofte er det kun H1, H2 og måske H3 du kommer til at bruge. Hos 1st Place anbefaler vi kun H2- og H3 overskrifter til meget teksttunge sider hvor inddeling giver mening. På alle dine landingssider anbefaler vi ofte en H1 overskrift da det introducerer siden på en god måde. 

Linkbuilding

I jagten på de forjættede organiske placeringer er det vigtigt at arbejde med linkbuilding.  

Linkbuilding er i konstant udvikling. I april 2012 kom Google med deres banebrydende Google Penguin algoritme som satte en ny standard for hvordan man skulle tænke links. Det handlede pludselig ikke længere om kvantiteten men om kvaliteten af de eksterne links der pegede ind på ens website. Denne ideologi er stadig relevant når man taler om linkbuilding.  

Det lyder måske meget simpelt – men linkbuilding er ofte det der udgør forskellen på en top 3 placering eller en side 2 placering. Hvis man har et stort netværk, så kan man med fordel spørge sine leverandører og lign. om de vil starte med at linkbuilde for at opnå en højere ranking i søgemaskinerne. 

Det er i særdeleshed omkring linkbuilding at man bør få rigtigt meget ud af et bureausamarbejde. 

Linkbuilding kan opdeles i to grupper: 

  • Ekstern linkbuilding  
  • Intern linkbuilding 

Ekstern linkbuilding

Her handler det om at finde sider som gavner din forretning eller formidler samme materiale. Hvis du f.eks. sælger træ, så vil det være en god idé at have tømrere som har købt dit træ, til at linke til din side fordi det både er et kvalitetsstempel, og fordi du kan lukrere på deres kunder. Hvis en af tømrernes kunder gerne vil have noget træ men ikke ved hvor så vil han, helt naturligt, spørge en ekspert i træ hvor han skal gå hen.  

Ekstern linkbuilding sker ofte når nogle skaber noget unikt eller bare noget fedt som er værd at dele med deres venner eller deres kunder. Hvis vi bliver i træ-verdenen, så kunne det også være en artikel du har fundet, hvori der står en masse godt om de forskellige træsorter osv., som er unik. Det kan også være en omfattende rapport som betyder noget for fremtiden, eller måske noget ny teknologi som er på vej. 

Der findes naturlige links og sponsorerede links. De er begge en del af den eksterne linkbuilding, men naturlige links gode at have, og gerne så mange som muligt, da de opstår uden opfordring, og ikke mindst uden at du skal betale for dem. Naturlige links opstår, som nævnt i sidste afsnit, hvis der er noget fedt eller unikt som folk gerne vil dele og derfor anbefaler din side igennem et link. Sponsorerede links er noget som du betaler dig fra. Det kunne være en linkbuilding side hvor man kan købe sig ind. Det kunne være en influencer på dit område, en kendt snedker eller entreprenør for at blive i træindustrien. Sponsorerede links sker på din opfordring og ikke naturligt, så at sige. Derudover har sponsorerede links heller ikke en stor SEO-værdi fra Google.  

Intern linkbuilding

Indenfor den interne linkbuilding handler det mere om brugervenligheden på din egen side end at opnå gode placeringer i søgemaskinerne. Du skal igen prøve at sætte dig i kundens sted og tænke over hvad det er kunden gerne vil se, bare et skridt længere. Med et skridt længere mener vi at du skal tænke over hvad kunden gerne vil læse efter at have læst artiklen om det vedkommende faktisk kom ind på siden for. Det er den samme metodik der bliver brugt mange andre steder indenfor salg. Når bettingfirmaer reklamerer i pausen af fodboldkampen, eller når Just Eat optræder om søndagen efter byturen. Det handler om at kende sin besøgstid, og det skal du også.  

Derfor er det en god idé at reklamere for lignende produkter som du også sælger når kunden besøger en produktside. Det kan også være at linke til artikler du har skrevet, omkring plejen eller tips og tricks vedrørende samme produkt. Alt i alt ender det med at kunden bruger længere tid på din side og derved har bedre mulighed for at købe noget. 

 Ønsker du mere information om effektiv søgemaskineoptimering igennem linkbuilding, kan du kontakte os på info@1stplace.dk eller på 51937169.